Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

UNB pripravuje rekonštrukciu oddelenia, kde v marci horelo

Na snímke ružinovská nemocnica v Bratislave, foto z archívu. Foto: TASR - Martin Baumann

Marcový požiar v nemocnici si vyžiadal život jedného pacienta. Príčinu vzniku požiaru vyšetruje Hasičský a záchranný zbor.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Priestory traumatologického oddelenia Nemocnice sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke, kde v marci horelo, sú už vypratané. Nemocnica má aktuálne k dispozícii viaceré odborné posudky a pripravuje rekonštrukciu oddelenia. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Lániková.

"Vedenie Univerzitnej nemocnice Bratislava pristúpilo k osloveniu externých dodávateľov s cieľom zabezpečiť rekonštrukčné práce. Konkrétne čakáme na cenové ponuky v súvislosti s novými oknami a dverami, ďalej tiež podhľadmi, podlahami, elektroinštaláciou a dorozumievacími zariadeniami," priblížila hovorkyňa.

Nemocnica má podľa jej slov k dispozícii statický posudok, ako aj posudky elektroinštalácie či rozvodov. Spracúvajú sa posudky poškodenia povrchov a vzduchotechniky. "Vedenie kliniky tiež spracovalo špecifikácie mobiliáru a svoje požiadavky postúpilo vedeniu nemocnice," doplnila Lániková.

Marcový požiar v nemocnici si vyžiadal život jedného pacienta. Príčinu vzniku požiaru vyšetruje Hasičský a záchranný zbor.