Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

UNB rozširuje kapacity na očkovanie proti COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zdravotníci v UNB budú výnimočne očkovať aj cez víkend (4.11. až 5. 11.).

Bratislava 31. októbra (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) rozširuje kapacity na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. V jej očkovacích centrách bude od štvrtka (2. 11.) očkovať 350 ľudí denne. Chce tak skrátiť čakacie lehoty. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Eva Kliská s tým, že v súčasnosti sa v UNB očkuje 100 osôb denne.

"Spolu s ministerkou zdravotníctva Zuzanou Dolinkovou (Hlas-SD) sme sa dohodli na rozšírení kapacít očkovacích centier v UNB. Reagujeme tak na zvýšený záujem o očkovanie v Bratislavskom kraji, kde je už teraz v čakárni registrovaných viac ako 1500 záujemcov," skonštatoval riaditeľ UNB Alexander Mayer. Ocenil zdravotníkov, ktorí prejavili záujem byť súčasťou očkovacích tímov.

V očkovacích centrách UNB, teda v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch, v Nemocnici Ružinov a v Nemocnici svätého Cyrila a Metoda v Petržalke môžu očkovanie podstúpiť iba registrované osoby. "Registrácia je možná na stránke korona.gov.sk," doplnila hovorkyňa. Zdravotníci v UNB budú výnimočne očkovať aj cez víkend (4.11. až 5. 11.).

O očkovanie má podľa dát Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) v súčasnosti záujem 6393 osôb, 3007 z nich má pridelený termín. Najvyšší záujem o očkovanie je v Bratislavskom kraji, kde je 3351 registrovaných záujemcov. "Z toho viac ako polovica (1762) má aktuálne už aj pridelený termín očkovania," povedala pre TASR hovorkyňa centra Veronika Daničová.

Termíny sa záujemcom podľa jej slov prideľujú priebežne podľa kapacít očkovacích miest. "V prípade, že v danej chvíli neexistuje voľný termín, záujemca ide do čakárne, ktorá sa priebežne vyprázdňuje tak, aby bola pre občanov maximalizovaná dostupnosť očkovania," dodala.