Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

ÚNIK NEZNÁMEJ LÁTKY: Situáciu v Gabčíkove preveruje polícia

Na policajnej snímke únik neznámej látky v Gabčíkove. Foto: Facebook: Polícia SR - Trnavský kraj

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia a poškodenia životného prostredia.

Gabčíkovo 19. júla (TASR) - Kriminalisti z Dunajskej Stredy preverujú na podnet inšpektorátu životného prostredia situáciu a rozsah prípadných škôd na pozemkoch v meste Gabčíkovo. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Polícia preverovala v nedeľu (18. 7.) v poobedných hodinách areál miestnej firmy. "Na mieste sa nachádzalo niekoľko nádrží, fermentorov, v ktorých sa krmivo premieňa pomocou baktérií na bioplyn a zvyškový digestát. Z jednej takejto osem metrov vysokej nádrže pretekala zapáchajúca hnedo-čierna tekutina. Tá bola vytečená približne desať metrov okolo nádrže. Malé hlinené zátarasy ju následne smerovali do betónovej žumpy, odkiaľ bola prečerpávaná do ďalšej nádrže," informovala Antalová.

Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin ohrozenia a poškodenia životného prostredia. "Ak sa vyšetrovaním a výsledkami expertíz potvrdí, že ide o nebezpečnú látku, môže páchateľovi skutku hroziť až ročný pobyt vo väzení," doplnila krajská policajná hovorkyňa.