Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Únikom správy SIS sa zaoberá bratislavská polícia

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

O stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu v SIS, ktoré bolo 17. mája, rokovali minulý týždeň poslanci Národnej rady SR na neverejnej mimoriadnej schôdzi. I

Bratislava 3. júna (TASR) - V súvislosti s únikom správy Slovenskej informačnej služby (SIS) označenej stupňom utajenia dôverné, ktorá sa šíri verejne prostredníctvom internetu a sociálnych sietí, vedie polícia trestné konanie vo veci podozrenia z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Prípadom sa zaoberá odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Pre TASR to uviedla hovorkyňa bratislavského riaditeľstva Veronika Martiniaková.

"Vzhľadom na skutočnosť, že vec je v štádiu predprípravného konania, nie je možné nateraz poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodala hovorkyňa.

O stretnutí najvyšších predstaviteľov štátu v SIS, ktoré bolo 17. mája, rokovali minulý týždeň poslanci Národnej rady SR na neverejnej mimoriadnej schôdzi. Inicioval ju Smer-SD. V pléne mal vtedy predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) predniesť správu SIS, ktorá má potvrdzovať existenciu pracovnej skupiny ovplyvňujúcej konania v trestných veciach. Následne mal obsah tejto správy kolovať na verejnosti. Národný bezpečnostný úrad (NBÚ) varoval pred ďalšou distribúciou alebo medializáciou materiálu, ktorý je šírený ako utajovaná správa SIS.