Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Univerzita Komenského je prípadom z ružinovskej nemocnice zhrozená

Na archívnej snímke dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského prof. MUDr. Juraj Šteňo, DrSc., IFAANS. Foto: TASR - Pavol Zachar

Dotyčná lekárka, s ktorou sa TASR zatiaľ spojiť nepodarilo, už s pacientmi nepracuje. V nemocnici prijali viaceré opatrenia.

Bratislava 22. júna (TASR) - Univerzita Komenského (UK) je zhrozená správou o operácii, pri ktorej pacientovi vyoperovali nesprávne oko. Jej stanovisko TASR poskytla hovorkyňa Lenka Miller. Lekárka, ktorá mala operáciu viesť, vyučovala podľa informácií TASR aj na lekárskej fakulte univerzity.

"UK je zhrozená správou, podľa ktorej došlo v dôsledku chyby v zdravotníckom zariadení k nenávratnému poškodeniu zraku pacienta. Dekan Lekárskej fakulty (LF) UK Juraj Šteňo si k predmetnej veci vyžiadal všetky relevantné stanoviská kompetentných osôb a po oboznámení sa s celou udalosťou a súvislosťami zaujme LF UK stanovisko," uviedla hovorkyňa.

Incident, v dôsledku ktorého prišiel pacient o obe oči, sa odohral v bratislavskej nemocnici Ružinov. Na prípad upozornila TASR.

Dotyčná lekárka, s ktorou sa TASR zatiaľ spojiť nepodarilo, už s pacientmi nepracuje. V nemocnici prijali viaceré opatrenia. K prípadu dostal podnet aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Okolnosti incidentu preverí tiež bratislavská polícia.