Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Univerzita Komenského otvára výstavu pri príležitosti 100. výročia

Univerzita Komenského Foto: TASR/Peter Hudec

Najväčšia a najstaršia slovenská univerzita – Univerzita Komenského (UK) v Bratislave – si v dňoch 26. – 28. marca pripomína 100. výročie svojho vzniku študentskými oslavami.

Bratislava 27. marca (TASR) - Výstavu s názvom Insígnie Univerzity Komenského v stredu otvoril jej rektor Marek Števček. Podujatie je súčasťou osláv 100. výročia založenia Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Výstava bude sprístupnená v Rektorskej sieni univerzity do štvrtka (28. 3.).

"Vstupy každých 30 minút budú spojené s výkladom. Ide o prvú a jedinečnú výstavu tohto druhu na pôde univerzity za jej doterajšiu existenciu," informovala hovorkyňa UK Lenka Miller. Doplnila, že do konca júna je otvorená aj výstava s názvom Čo neviete o univerzite.

Streda je podľa jej slov zároveň hlavným dňom osláv. Okrem iného sú pripravené diskusie o hokeji, ekológii či GMO, a tiež netradičné prednášky, napríklad o vplyve delenej stravy a energie jing na úroveň prednášok, hraní sa s elektrickými prúdmi, ale aj o tom, prečo bývame neverní. Aktivity si pre návštevníkov pripravili aj jednotlivé fakulty UK.

Najväčšia a najstaršia slovenská univerzita – Univerzita Komenského (UK) v Bratislave – si v dňoch 26. – 28. marca pripomína 100. výročie svojho vzniku študentskými oslavami "100 rokov s Amosom". Pri tejto príležitosti vydala UK aj pamätnú medailu s podobizňou J. A. Komenského.