Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Univerzita vo Zvolene má dvoch zamestnancov s novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR/DPA

Pre aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR prešla univerzita koncom novembra do režimu OTP.

Zvolen 7. decembra (TASR) – Technická univerzita vo Zvolene (TUZVO) v súčasnosti eviduje dva pozitívne prípady ochorenia COVID-19 u svojich zamestnancov. Pre TASR to v utorok uviedla hovorkyňa TUZVO Ľubica Benková.

Ako dodala, pre zníženie mobility zamestnancov v období vyhláseného celoštátneho tzv. lockdownu na Slovensku pristúpila TUZVO k nariadeniu. Vyplýva z neho práca z domu pre všetkých pedagogických, ale aj nepedagogických zamestnancov, ktorým to ich náplň práce umožňuje. „Ostatným zamestnancom, ktorým to pracovná náplň neumožňuje, odporučila univerzita čerpanie dovolenky,“ spomenula hovorkyňa s tým, že využiť tiež možno prekážku v práci na strane zamestnávateľa.

Podľa nej pre aktuálne nariadenia Úradu verejného zdravotníctva SR prešla univerzita koncom novembra do režimu OTP. „Pre svojich zamestnancov, ktorí nespĺňajú podmienku očkovaní a po prekonaní, pripravila možnosť testovania na nový koronavírus. Na tento účel obstarala zamestnancom antigénové samodiagnostické rýchlotesty alebo antigénové samodiagnostické rýchlotesty zo slín,“ pripomenula a doplnila, že sa to týka tých zamestnancov, ktorým je nariadená fyzická prítomnosť na pracovisku na zaistenie prevádzky. „Testovanie sa týka skupiny približne 11 percent zamestnancov,“ dodala Benková.