Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Žilinská univerzita podpísala s krajom memorandum o porozumení

Na archívnej snímke rektor Žilinskej univerzity v Žiline Jozef Jandačka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Rektor UNIZA Jozef Jandačka podotkol, že akademické prostredie prináša významný inovačný potenciál.

Žilina 24. novembra (TASR) - Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) a Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) podpísali minulý týždeň memorandum o porozumení. Podľa Adriany Valentovičovej z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA je cieľom memoranda rozvíjať vzájomnú spoluprácu v oblasti udržateľného rozvoja Žilinského kraja.

Doplnila, že UNIZA a ŽSK sa dohodli na spolupráci v oblasti kvality vzdelávania, rozvoja ľudského kapitálu, podmienkach pre výskumno–vývojové a inovačné aktivity v kraji, procesy spojené s digitálnou transformáciou a na kvalite verejnej správy.

Rektor UNIZA Jozef Jandačka podotkol, že akademické prostredie prináša významný inovačný potenciál. "Teší ma, že dôležitosť vzdelávania a kvalifikovaných ľudí v kraji zvýrazní efektívna spolupráca a koordinácia aktivít so ŽSK," uviedol.

"Intenzívny dialóg medzi akademickou obcou a verejnou správou považujem za jeden zo základných predpokladov, aby sme Žilinský kraj rozvíjali smerom k modernému a prosperujúcemu regiónu s výkonnou znalostnou ekonomikou," uzavrela predsedníčka ŽSK Erika Jurinová.