Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

UNLP Košice eviduje dosiaľ najvyšší počet pacientov s COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Máme pacientov, ktorí sú už mesiac napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a ich stav je naďalej vážny, uviedol primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Ján Michlík.

Košice 8. decembra (TASR) – Doposiaľ najvyšší počet infikovaných pacientov s ochorením COVID-19 eviduje Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice. Uplynulý víkend prijali spolu takmer 20 nových pacientov. TASR o tom informovala Ladislava Šustová z komunikačného oddelenia nemocnice.

„Pribúdajú nám pacienti v mladom veku, do 60 rokov. Sú v kritickom stave, v ohrození života. Máme pacientov, ktorí sú už mesiac napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a ich stav je naďalej vážny,“ uviedol primár oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM) Ján Michlík. Zároveň vyzval ľudí, aby dodržiavali stanovené pravidlá, minimalizovali kontakty, obmedzili rodinné stretnutia a návštevy obchodných centier.

Počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 v UNLP od začiatku pandémie prekročil 400. Aktuálne sa v nej lieči 100 pacientov nakazených novým koronavírusom, z nich sú siedmi napojení na umelú pľúcnu ventiláciu. Aktuálna obsadenosť vyčlenených lôžok je 58 percent. Z celkového počtu okolo 3500 zamestnancov je infikovaných 127 zdravotníkov.