Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

UNLP Košice nadväzuje spoluprácu s partnermi pre lepšiu starostlivosť

Na archívnej snímke Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Cieľom memoránd je spojiť sily v prospech pacientov a spoločne im poskytnúť najlepšiu odbornú zdravotnú starostlivosť.

Košice 21. októbra (TASR) - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice v týchto dňoch uzatvorila memorandá o partnerstve a vzájomnej spolupráci s troma zdravotníckymi zariadeniami. Ide o Vysokošpecializovaný odborný ústav geriatrický sv. Lukáša, Nemocnicu Agel Košice-Šaca a Železničnú nemocnicu s poliklinikou. Informovala o tom v piatok vedúca komunikačného odboru nemocnice Ladislava Šustová.

UNLP požiadala o partnerstvo aj ďalšie zdravotnícke zariadenia a vzdelávacie inštitúcie na území Košíc. Cieľom memoránd je spojiť sily v prospech pacientov a spoločne im poskytnúť najlepšiu odbornú zdravotnú starostlivosť. "Každá z nemocníc v okolí sa na niečo špecializuje, zatiaľ čo v inom zdravotníckom zariadení daná špecializácia chýba. Dohodli sme sa preto, že si budeme vychádzať v ústrety, vzájomne sa dopĺňať a podporovať aj v oblasti krízového manažmentu pri mimoriadnych udalostiach," uviedol riaditeľ UNLP Ľuboslav Beňa.

Počas dvoch covidových rokov sa nemocnice naučili úzko spolupracovať pri náročnej starostlivosti o ťažko chorých pacientov. Tieto skúsenosti chcú posunúť na novú profesionálnu úroveň aj v iných medicínskych oblastiach. Spolupráca medzi nemocnicami sa má odraziť aj na skvalitnení vzdelávania novej generácie zdravotníkov a lepšej pripravenosti odborníkov do praxe. V tomto smere UNLP zintenzívnila spoluprácu aj s Lekárskou fakultou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (LF UPJŠ). Dekan fakulty Daniel Pella zdôraznil, že prioritou je zlepšenie predgraduálneho a postgraduálneho vzdelávania.