Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

UNLP sa bude uchádzať o financie z plánu obnovy na rekonštrukciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Roman Hanc

Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc ohlási vláda v septembri.

Košice 3. júla (TASR) - Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice deklaruje, že sa na jeseň s určitosťou bude uchádzať o financie na modernizáciu a nevyhnutnú rekonštrukciu z avizovaného balíka 300 miliónov eur cez plán obnovy. "Táto rekonštrukcia je nevyhnutná na zvýšenie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a tiež na zlepšenie pracovného prostredia našich zamestnancov," uviedol riaditeľ UNLP Ľuboslav Beňa.

Nemocnica pritom podľa neho plne rešpektuje piatkové (1. 7.) rozhodnutie vlády SR a Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR k čerpaniu financií z plánu obnovy a odolnosti. To aktuálne určilo, že financovať sa bude výstavba nemocníc na bratislavských Rázsochách a v Martine.

Ďalšie výzvy na čerpanie zdrojov z plánu obnovy na výstavbu a rekonštrukciu nemocníc ohlási vláda v septembri. Premiér Eduard Heger (OĽANO) skonštatoval, že v rámci jesennej výzvy sa bude pokračovať smerom na východ Slovenska.

"Našej univerzitnej nemocnici ako druhej najväčšej nemocnici na Slovensku a jedinej nemocnici podobného charakteru na východe Slovenska vyplynú z optimalizácie siete nemocníc nové povinnosti a zvýši sa príjem pacientov,"
konštatoval Beňa. O detailnejších plánoch na financovanie modernizácie UNLP bude nemocnica intenzívne rokovať s ministerstvom.