Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

UNM prijíma pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19

Ilustračná snímka, koronavírus. Foto: TASR/AP

Univerzitná nemocnica Martin od minulého týždňa redukuje plánované hospitalizácie a operácie.

Martin 14. októbra (TASR) – Univerzitná nemocnica Martin (UNM) naďalej prijíma pacientov pozitívnych na ochorenie COVID-19 a vytvára aj ďalšie reprofilizované lôžka. TASR o tom informovala hovorkyňa UNM Katarína Kapustová.

Vedenie UNM sa podľa nej v stredu zúčastnilo na pracovnom stretnutí riaditeľov nemocníc Žilinského kraja, ktoré zvolala riaditeľka odboru zdravotníctva Úradu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Silvia Pekarčíková. "Na tomto stretnutí sa zadefinovali pravidlá prerozdeľovania pacientov v rámci jednotlivých nemocníc. Všetci participujeme spoločne na tom, aby bola tak covid pozitívnym, ako aj covid negatívnym pacientom poskytnutá adekvátna zdravotná starostlivosť," uviedla Kapustová.

UNM od minulého týždňa redukuje plánované hospitalizácie a operácie. "Súvisí to priamo s reprofilizáciou nemocnice na väčší počet covid lôžok, keďže k týmto potrebujeme presúvať zdravotníkov zo štandardnej prevádzky. Nateraz dopĺňame zdravotníkov ich presúvaním z kliník, kde obmedzujeme plánovanú zdravotnú starostlivosť. Nedá sa to však robiť donekonečna, pretože ako koncová nemocnica poskytujeme naďalej špecializovanú zdravotnú starostlivosť aj pacientom negatívnym na ochorenie COVID-19," dodala hovorkyňa UNM.