Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Úrad BSK prechádza na pandemický režim fungovania

Na snímke predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Foto: TASR - Pavol Zachar

Prijaté opatrenia majú viesť k ochrane zdravia a životov nielen zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ale aj samotných obyvateľov.

Bratislava 11. novembra (TASR) – Pre zhoršujúcu sa epidemiologickú situáciu prechádza Úrad Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) na pandemický režim fungovania. V praxi to znamená kombináciu home office, fyzickej prítomnosti v kancelárii a on-line. Občanov však ubezpečuje, že chod úradu nebude ochromený. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Samozrejme, chod nášho úradu nebude ochromený. Sme si vedomí, že občania potrebujú riešiť svoje problémy a záležitosti, preto aj napriek viacerým obmedzeniam, sme tu pre nich k dispozícii. Zachované ostanú aj úradné hodiny," podotkla riaditeľka Úradu BSK Patrícia Mešťan.

Prijaté opatrenia majú viesť k ochrane zdravia a životov nielen zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, ale aj samotných obyvateľov. V jednej kancelárii bude prítomný preto jeden zamestnanec. V priestoroch úradu je povinné nosenie respirátora, samozrejmosťou je dôsledné dodržiavanie hygienických opatrení. Osobné rokovania na Úrade BSK s tretími stranami sú zrušené a nahrádzajú sa on-line formou. Úrad zároveň zabezpečil každému zamestnancovi antigénové testy na domáce samotestovanie.

"Aj napriek tomu, že obyvatelia Bratislavského kraja sú zodpovední, rúti sa na nás obrovský problém. K pandémii sme vždy pristupovali s plnou vážnosťou a chceme aspoň takto čiastkovo prispieť k ochrane našich zamestnancov a ísť príkladom," ozrejmil predseda BSK Juraj Droba. Zmenou spôsobu fungovania úradu chcú tiež predísť zbytočnému preťažovaniu nemocníc.