Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Úrad Trnavského kraja otvoril tretíkrát svoje dvere návštevníkom

Na archívnej snímke z 5. mája 2022 predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Návštevníci sa môžu zoznámiť s činnosťou Hvezdárne a planetária Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci a pozrieť si meteoritické vesmírne kamene a astrofotografie galaktických objektov.

Trnava 25. júna (TASR) - Činnosť krajských inštitúcií i jednotlivých odborov Úradu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) predstaví Deň otvorených dverí trnavskej župy. Podujatie sa koná v sobotu dopoludnia na Starohájskej ulici.

Návštevníci sa môžu zoznámiť s činnosťou Hvezdárne a planetária Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci a pozrieť si meteoritické vesmírne kamene a astrofotografie galaktických objektov. Balneologické múzeum Imricha Wintera zasa pripravilo kvíz a ukážky reštaurovaných historických nádob, keramiky z archeologických nálezísk a pozostatkov pravekých zvierat.

Deň otvorených dverí trnavskej župy predstaví aj stredné školy. "Návštevníci sa môžu zveriť do starostlivosti našich zdravotníkov zo Strednej zdravotníckej školy v Trnave. Zmerajú im krvný tlak či hodnotu BMI indexu a ponúknu kvalitné sypané čaje. Môžu si tiež vyskúšať masáž rúk a krku alebo parafínový zábal," uviedli organizátori z TTSK.

Súčasťou programu budú aj ukážky novej techniky Správy a údržby ciest (SÚC) TTSK i nového elektromobilu študentov Strednej priemyselnej školy dopravnej. Deťom sú určené tvorivé dielne a výstava z lega. "Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj pripravila oddychovú "chill-out" zónu a už od rána sú otvorené dvere aj na kancelárii predsedu TTSK Jozefa Viskupiča," doplnili organizátori.