Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Urgentný príjem v nemocnici v Malackách bude fungovať aj po 31. máji

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Predĺženie činnosti urgentného príjmu potvrdil aj riaditeľ Nemocnice Malacky Miroslav Kočan.

Bratislava 31. mája (TASR) - Urgentný príjem v nemocnici v Malackách bude naďalej fungovať aj po 31. máji. Podarilo sa zabezpečiť dostatočný počet lekárov, ktorí budú na urgente slúžiť. TASR o tom informovalo Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR.

"Po rokovaniach ministra zdravotníctva SR Michala Palkoviča so zástupcami Univerzitnej nemocnice Bratislava a ďalších bratislavských nemocníc sa podarilo zabezpečiť dostatočný počet lekárov, ktorí budú od 1. júna slúžiť na malackom urgentnom príjme. Vďaka tomu bude zabezpečená dostupnosť urgentnej zdravotnej starostlivosti pre obyvateľov Záhoria," ozrejmil rezort.

Predĺženie činnosti urgentného príjmu potvrdil aj riaditeľ Nemocnice Malacky Miroslav Kočan. "Situáciu sa nám podarilo na obmedzený čas stabilizovať v rámci výpomoci externých lekárov, ktorých zabezpečilo Ministerstvo zdravotníctva SR v koordinácii s ostatnými poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti," uviedol.

"Vážim si, že sám minister zdravotníctva zatiahol brzdu a pomohol zabezpečiť lekárov. Vnímam však, že sa naplnila naša požiadavka na vykrytie prechodného času," napísal na sociálnej sieti primátor Malaciek Juraj Říha. Naďalej za mesto požaduje koordináciu medzi Nemocnicou Malacky a Nemocnicou Bory, aby došlo k plynulému prechodu zabezpečenia urgentnej starostlivosti pre obyvateľov Záhoria.

Nemocnica Malacky minulý týždeň informovala, že od 1. júna pre nedostatok personálu prestane poskytovať ústavnú pohotovostnú službu na urgentnom príjme prvého typu.