Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Útočník v Lučenci nožom zranil dve osoby, polícia po ňom pátra

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Páchateľ po útoku z miesta činu ušiel a polícia po ňom doposiaľ pátra. Zranené osoby boli prevezené na ošetrenie do nemocnice.

Lučenec 4. novembra (TASR) – Na Špitálskej ulici v Lučenci doposiaľ neznámy útočník vo štvrtok (3. 11.) vo večerných hodinách nožom zranil dvoch ľudí. Z miesta činu ušiel a polícia po ňom doposiaľ intenzívne pátra. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Útočník okolo 20.30 h najskôr nožom zaútočil na 26-ročnú ženu, ktorej spôsobil rezné poranenie na tvári. "Brániť ju mal 34-ročný muž, ktorého mal útočník počas zápasenia bodnúť do chrbta a hrudníka, pričom sa nôž zlomil a zostal v tele zraneného muža," priblížila polícia.

Páchateľ po útoku z miesta činu ušiel a polícia po ňom doposiaľ pátra. Zranené osoby boli prevezené na ošetrenie do nemocnice. "V prípade prebiehajú procesné úkony, preto nateraz nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie," skonštatovala polícia. Verejnosť však vyzýva, aby akékoľvek informácie súvisiace s prípadom nahlásila na telefónom čísle 158.

Ako pre TASR priblížila policajná hovorkyňa Mária Faltániová, zranená žena utrpela pri útoku ľahšie zranenia s dobou liečenia 14 dní a napadnutý muž stredne vážne zranenia s dobou liečenia 42 dní. "Vyšetrovateľ v Lučenci začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," dodala Faltániová.