Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Verejné obstarávanie na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach pokračuje

Na archívnej snímke vnútorné priestory Národnej kultúrnej pamiatky kaštieľa v Rusovciach. Foto: TASR Pavel Neubauer

Aktuálne je časový harmonogram posunutý o dva mesiace, skonštatoval Jakab.

Bratislava 26. novembra (TASR) – Úrad vlády (ÚV) SR predĺžil lehotu na predloženie základných ponúk a návrh technologického riešenia rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky (NKP) kaštieľa v Rusovciach. Oznámil to ÚV v nadväznosti na informáciu, že v rámci vyhlásenej výzvy prišlo k súťažným podkladom 300 doplňujúcich otázok od potenciálnych záujemcov.

"Je to znakom rozsiahlosti a náročnosti verejného obstarávania, ako aj samotnej rekonštrukcie kaštieľa. Viac ako tretina otázok už bola zodpovedaná a na ďalších odpovediach pracujeme," uviedol vedúci ÚV Július Jakab. "Posunuli sme preto lehotu na predloženie základných ponúk i vyhodnotenie navrhovaného technologického riešenia odbornou komisiou. Uskutočnia sa až v roku 2022," dodal. Podľa pôvodného predbežného harmonogramu sa mala táto fáza tendra dokončiť do konca aktuálneho roka. "Aktuálne je časový harmonogram posunutý o dva mesiace," skonštatoval Jakab.

Po vyhodnotení základných ponúk budú potenciálni zhotovitelia vyzvaní na predloženie konečnej ponuky vrátane tej cenovej, v rámci nového harmonogramu sa termín podpisu zmluvy s úspešným uchádzačom odhaduje na obdobie polovice roka 2022. Jakab zopakoval, že ide len o odhad, pričom trvanie procesu verejného obstarávania môžu predĺžiť prípadné námietky zo strany uchádzačov.

Verejné obstarávanie na rekonštrukciu NKP Rusovce - stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie kaštieľa, parku vrátane objektu čeľadníka vyhlásil ÚV SR v decembri 2019. Začatý proces zbrzdila námietka jedného z účastníkov, smerovaná proti výberu záujemcov spĺňajúcich podmienky účasti v tendri.

Odhadovaná cena zákazky podľa oznámenia je 71.351.790,93 eura bez DPH. Cieľom rekonštrukcie je obnoviť objekt tak, aby mohol byť využívaný na reprezentatívne účely, no zároveň umožniť sprístupnenie aj pre verejnosť.