Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

UVLF: On-line deň otvorených dverí ponúkne informácie o štúdiu

Na archívnej snímke budova UVLF v Košiciach. Foto: TASR - František Iván

Škola predstaví študijné programy, organizáciu štúdia, život študentov aj možnosti mimoškolských aktivít.

Košice 3. februára (TASR) - Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach pripravila pre záujemcov o štúdium na piatok (5. 2.) virtuálny deň otvorených dverí. Prostredníctvom on-line vysielania sa môžu dozvedieť informácie, ktoré v minulých rokoch získali pri osobnej návšteve na univerzite.

Škola predstaví študijné programy, organizáciu štúdia, život študentov aj možnosti mimoškolských aktivít. UVLF informovala, že opatrenia proti šíreniu pandémie nového koronavírusu zmenili tohtoročnú formu dňa otvorených dverí podobne, ako sa zmenila prezenčná forma výučby na dištančnú. Záujemcovia sa dozvedia aj to, kedy treba podávať prihlášky na štúdium, kto musí robiť prijímacie pohovory a kto nie, čo je ich obsahom, alebo čo treba urobiť, aby mali uchádzači dostatok vedomostí.

Na UVLF sa v novom akademickom roku bude dať študovať v siedmich študijných programoch - všeobecné veterinárske lekárstvo, hygiena potravín, farmácia, kynológia, vzťah človek – zviera a jeho využitie v canisterapii a hipoterapii, bezpečnosť krmív a potravín, a trh a kvalita potravín. Univerzitu navštevuje okolo 2000 študentov, z toho viac ako 300 zahraničných, ktorí majú možnosť študovať v anglickom jazyku.

"Verím, že na začiatku nového akademického roka už bude môcť náš areál skutočne ožiť a naplniť sa študentmi. Bez nich je to veľmi zložité aj pre nás, pedagógov," uviedla rektorka UVLF Jana Mojžišová.