Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Už siedmykrát ocenili dobrovoľníkov v Bratislavskom kraji

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.sk

Ocenenie v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom kraji získal Andrej Chyba a v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v zahraničí, manželia Ivana a Silvester Kosmeľovci.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) siedmykrát ocenilo dobrovoľníkov v Bratislavskom kraji. Laureátov v siedmich kategóriách vybrali spomedzi 65 prijatých nominácií na Srdce na dlani. Odovzdávanie ocenení za rok 2022 sa po dvoch pandemických rokov konalo v riadnom termíne a bez obmedzení.

"Medzi ocenenými sú dobrovoľníci, ktorí pomáhajú odídencom, sociálne slabým aj chorým detským pacientom. Siedmy ročník taktiež prináša silné dobrovoľnícke príbehy, keď niektorí dobrovoľníci nezištne pomáhajú iným takmer polovicu svojho produktívneho života," konštatuje výkonná riaditeľka BDC Michaela Bagalová.

Ocenenie v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom kraji získal Andrej Chyba a v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v zahraničí, manželia Ivana a Silvester Kosmeľovci. Ako koordinátor dobrovoľníkov bol ocenený Stanislav Pešek. V kategórii dobrovoľníckych skupín si ocenenie odniesli dobrovoľníci z Miesta humanitárnej pomoci Kto pomôže Ukrajine – Aupark.

Ako dobrovoľnícky projekt alebo program získali ocenenie Dobrovoľníci v Spoločnosti Downovho syndrómu na Slovensku. Za podporu dobrovoľníctva bol ocenený kolektív Základnej školy Dr. I. Dérera. Za dlhodobú dobrovoľnícku pomoc získal ocenenie Michal Jakubčo. Udelené bolo aj výnimočné ocenenie, in memoriam bolo udelené Františkovi Kyselicovi.

Najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov postúpia na národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2022. Organizuje ho Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií v spolupráci s krajskými dobrovoľníckymi centrami na Slovensku.