Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

V 27. ročníku literárnej súťaže Poviedka 2023 zvíťazila L. Pálinkáš

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Všetky ocenené diela budú publikovať knižne a nahrajú ich ako audiopoviedky.

Trenčín 8. júla (TASR) – Zvolenčanka Lucia Pálinkáš s poviedkou Pod nechtami čisto sa stala víťazkou hlavnej ceny 27. ročníka literárnej súťaže Poviedka 2023. Súťaž vyhodnotili v piatok (7. 7.) na festivale Pohoda v Trenčíne. Informovalo o tom vydavateľstvo KK Bagala, ktoré je vyhlasovateľom súťaže.

"Do 27. ročníka bolo prijatých 291 súťažných príspevkov, hodnotila ich porota zložená zo spisovateliek a spisovateľov, ktorí získali ocenenia v tejto súťaži už v minulosti a teraz už majú za sebou autorstvo úspešných kníh. Predsedníčkou poroty bola Nicol Hochholczerová," informovalo vydavateľstvo.

Okrem hlavnej ceny porota určila druhé a tretie miesto a sedem prémií za mimoriadne poviedky. Druhé miesto prisúdila porota Jane Wernerovej za poviedku Paličku treba odstrániť, nalomená neplatí!, tretia skončila Anna Valentová s poviedkou O mŕtvych len takto.

Všetky ocenené diela budú publikovať knižne a nahrajú ich ako audiopoviedky. Ocenení autori majú šancu vydať svoj knižný debut. Zborník Poviedka 2023 vyjde ako príloha jedného z celoslovenských denníkov. Literárnu súťaž vyhlasuje spomínané vydavateľstvo od roku 1996. Hlavným partnerom je Fond na podporu umenia.