Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V areáli MŠ v Chynoranoch postavili objekt pre novú triedu

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Obec sa rozhodla MŠ rozšíriť o jeden objekt z dôvodu nedostačujúcej kapacity.

Chynorany 20. mája (TASR) - Materská škola (MŠ) v Chynoranoch v okrese Partizánske sa rozšírila. V jej areáli totiž v tomto období dostavali nový modulový objekt, v ktorom bude trieda pre 20 detí. Investíciu v hodnote viac ako 150.000 eur samospráva financovala z dotácie od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR a vlastných zdrojov. Informovala dnes TASR starostka Chynorian Mária Lachkovičová.

Obec sa rozhodla MŠ rozšíriť o jeden objekt z dôvodu nedostačujúcej kapacity. "V minulom školskom roku sme z tohto dôvodu neprijali 17 detí, reagujeme tiež na demografický vývoj, podľa ktorého predpokladáme, že sa nám do škôlky budú hlásiť ďalšie deti," uviedla Lachkovičová.

V tejto súvislosti postavili v areáli MŠ nový modulový prízemný objekt pre 20 detí a personál. Je samostatne fungujúci, s vlastným vybavením sociálneho zázemia a napojením na technickú infraštruktúru. "Tento týždeň sme poslali objednávku na vybavenie objektu zariadením a pripravujeme podklady pre kolaudáciu stavby," priblížila starostka.

Dodávateľom prác bola na základe výsledku verejnej súťaže Koma Slovakia, s. r. o., so sídlom v Nitre, ktorá výstavbu modulového objektu zrealizovala za 158.400 eur. Investíciu obec financovala z dotácie na rozšírenie kapacít MŠ od MŠVVŠ SR v hodnote 85.000 eur, zvyšné zdroje zabezpečila zo svojho rozpočtu.

Chynorianska MŠ má aktuálne štyri triedy, s novým objektom bude mať päť, ktoré bude môcť k 1. septembru tohto roka navštevovať dovedna 89 dievčat a chlapcov.