Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

V Art Lasák Gallery pripravili benefičnú výstavu Umením pre Ukrajinu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Výstavu sprístupnia vo štvrtok 21. apríla, na vernisáži chce dať organizátor priestor na kultúrne vystúpenie aj detí z Ukrajiny.

Poprad 16. apríla (TASR) – V popradskej galérii Art Lasák Gallery pripravili benefičnú výstavu pod názvom Umením pre Ukrajinu. „Keďže nastala neľahká situácia pre našich východných susedov, rozhodli sme sa zorganizovať výstavu, keď na mesiac poskytneme priestory galérie ukrajinským umelcom,“ uviedla pre TASR vedúca galérie Silvia Lasák.

Výstavu sprístupnia vo štvrtok 21. apríla, na vernisáži chce dať organizátor priestor na kultúrne vystúpenie aj detí z Ukrajiny. Výťažok z predaja diel a vyzbieraného dobrovoľného vstupného venujú nadácii Dobrý anjel pre deti z Ukrajiny. Vyzbierané prostriedky rozdelia aj ukrajinským rodinám, ktoré ušli pred vojnou na Slovensko.

Galéria sa nachádza na Námestí sv. Egídia a funguje od októbra minulého roka. „Sama som umelkyňa a môj sen o vlastnej galérii sa po desiatich rokoch stal skutočnosťou. Galéria patrí priateľovi, ktorý sa venuje interiérovému dizajnu, tak sme spojili vášeň pre umenie a dizajn,“ priblížila vznik galérie Lasák. Dodala, že momentálne vystavujú takmer 600 umeleckých diel od viac ako 40 umelcov zo Slovenska Čiech a Ukrajiny. Výstava na podporu umelcov i utečencov z Ukrajiny potrvá do 21. mája.