Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V niektorých automatoch na cestovné lístky bude možné platiť aj kartou

Ilustračné foto Foto: TASR - Michal Svítok

Dopravný podnik pripravil na bezhotovostnú platbu 15 automatov a v pláne má ešte ďalších 35.

Bratislava 29. januára (TASR) – V niektorých starších automatoch na cestovné lístky do bratislavskej MHD sa bude dať platiť okrem mincí aj bezhotovostne, a to prostredníctvom platobnej karty. Dopravný podnik Bratislava (DPB) chce túto novinku zaviesť na najfrekventovanejších miestach už v prvom štvrťroku 2017. Pre TASR to povedala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Dopravný podnik pripravil na bezhotovostnú platbu 15 automatov a v pláne má ešte ďalších 35. Takéto automaty budú podľa Volfovej napríklad na Hlavnej stanici, Slávičom údolí, Patrónke - smer mesto, Panónskej – Železničná stanica Petržalka, Cintorínskej či Peknej ceste.

Každý automat na predaj jednorazových cestovných lístkov, ktorý má nálepku s textom "Na tomto mieste si budete môcť už čoskoro zakúpiť cestovný lístok aj bez hotovosti," je po generálnej oprave a pripravený na možnosť úhrady aj prostredníctvom platobnej karty. "V rámci generálnej opravy bude do vybraných automatov zabudovaný terminál na platbu bezkontaktnou platobnou kartou," vysvetlila hovorkyňa. DPB plánuje modernizáciu aj ďalších automatov, závisieť to však bude od finančných možností.

Cestovné lístky prostredníctvom platobnej karty sa dajú v hlavnom meste momentálne kúpiť v nových multifunkčných automatoch. Tie sú umiestnené napríklad na bratislavskom Letisku M.R. Štefánika, na Hlavnej stanici, na zastávkach Farského, Sad Janka Kráľa či Šafárikovo námestie.