Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V B. Bystrici a Brezne vzdelávajú učiteľov mentori regionálneho centra

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako uviedla Diana Burgerová z nadácie, tieto bezplatné služby aktuálne poskytuje deväť mentorov.

Banská Bystrica 8. marca (TASR) – Nadácia pre deti Slovenska má od školského roka 2022/2023 v kompetencii jedno Regionálne centrum podpory učiteľov pre okresy Banská Bystrica a Brezno. V rámci neho koordinuje, školí a podporuje pedagógov i odborných zamestnancov, ako aj vedenie základných škôl v týchto regiónoch.

Ako uviedla Diana Burgerová z nadácie, tieto bezplatné služby aktuálne poskytuje deväť mentorov. Vlani absolvovali 46 návštev vyučovacích hodín na základných školách (ZŠ), nadviazali spoluprácu s desiatimi ZŠ, v šiestich z nich zorganizovali vzdelávacie workshopy, prednášky či diskusie o aktuálnej situácii na školách.

"Tento rok už máme za sebou niekoľko workshopov, napríklad o vysoko efektívnom učení, o kooperatívnom riešení problémov, zážitkoch vo vede či o Hejného metóde," dodala Burgerová s tým, že služby mentorov a nové príležitosti na vzdelávanie sa môže využiť ktorákoľvek škola v okresoch Banská Bystrica a Brezno. Bližšie informácie sú zverejnené na webe Nadácie pre deti Slovenska.