Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici mestská polícia posilní hliadky v okolí cintorínov

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

MsP v súvislosti so zhustením premávky okolo cintorínov a zvýšený počet parkujúcich vozidiel vyzýva ľudí, aby rešpektovali pokyny jej príslušníkov a dopravné značenie.

Banská Bystrica 31. októbra (TASR) – Počas Sviatku všetkých svätých 1. novembra, ako aj v nasledujúci deň, kedy si pripomíname Pamiatku zosnulých, Mestská polícia (MsP) v Banskej Bystrici posilní hliadky. TASR o tom v pondelok informoval Miroslav Strelec z kancelárie banskobystrického primátora.

"Príslušníci MsP budú vykonávať zvýšený dohľad nad dodržiavaním pravidiel cestnej premávky, keďže sa počas novembrových sviatkov očakáva intenzívny nápor ľudí. Súčasne budú dohliadať na ich pokojný priebeh v okolí mestských cintorínov a v priľahlých častiach," konštatoval Strelec.

MsP v súvislosti so zhustením premávky okolo cintorínov a zvýšený počet parkujúcich vozidiel vyzýva ľudí, aby rešpektovali pokyny jej príslušníkov a dopravné značenie. Taktiež apeluje, aby si obyvatelia nenechávali cennosti a doklady vo vozidlách, a rovnako ani tašky či kabelky bez dozoru na viditeľnom mieste. Pripomína aj dôležitosť reflexných prvkov najmä v súčasnom jesenno-zimnom období.