Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V B. Bystrici otestovali v sobotu 16.362 ľudí, 78 bolo pozitívnych

Na archívnej snímke zdravotníčka v špeciálnom ochrannom odeve odoberá vzorku antigénovým testom. Foto: TASR - Ján Krošlák

Ako informovalo mesto, v Banskej Bystrici je cez víkend v 55 odberných tímoch 110 zdravotníkov a 165 administratívnych pracovníkov.

Banská Bystrica 24. januára (TASR) – Celkom 16.362 ľudí otestovali na ochorenie COVID-19 počas soboty v Banskej Bystrici. Podľa údajov samosprávy z nich bolo 78 pozitívnych, čo predstavuje pozitivitu 0,48 percenta.

"Ďakujem všetkým, ktorí sa podieľajú na zabezpečení skríningového testovania. Poďakovanie patrí aj všetkým Banskobystričanom a obyvateľom okolitých obcí za disciplínu a zodpovedné správanie," povedal banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ako informovalo mesto, v Banskej Bystrici je cez víkend v 55 odberných tímoch 110 zdravotníkov a 165 administratívnych pracovníkov. Celkovo 32 príslušníkov Ozbrojených síl SR a približne 20 štátnych policajtov dohliada na plynulý chod a pomáha navigovať záujemcov o testovanie na príslušné odberové stanovištia. V teréne je aj 16 príslušníkov mestskej polície.