Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V B. Bystrici sa koná pochod na pomoc deťom s onkologickým ochorením

Ilustračné foto. Foto: TASR – Martin Palkovič

Organizátori pripravili aj nenáročný okruh v centre mesta, ktorý je určený pre rodiny s deťmi, mamičky s kočíkmi či ľudí na invalidných vozíkoch.

Banská Bystrica 2. októbra (TASR) – V Banskej Bystrici sa v sobotu koná podujatie Krok za krokom, ktorého cieľom je symbolicky i finančne pomôcť detským onkologickým pacientom. TASR o tom informovali organizátori podujatia z občianskeho združenia (OZ) Erika Karová.

„Cieľom je pešo, zrýchleným krokom alebo behom, obísť Banskú Bystricu v jej užšom intraviláne a pokúsiť sa v časovom limite do šesť hodín prejsť celkom 32 kilometrov,“ uviedli organizátori s tým, že účastníci pochodu môžu zostaviť aj šesťčlenné štafetové tímy. Trasa okruhu vedie historickým centrom i sídliskovými časťami Kráľová, Radvaň, Podlavice, Fončorda, Sásová, Rudlová, Majer a Uhlisko.

Organizátori pripravili aj nenáročný okruh v centre mesta, ktorý je určený pre rodiny s deťmi, mamičky s kočíkmi či ľudí na invalidných vozíkoch. Podujatie odštartuje o 10.00 h na Námestí SNP, na rovnakom mieste sa nachádza i cieľ charitatívneho pochodu. Koniec podujatia je očakávaný približne o 18.00 h.

Vyzbierané prostriedky zo štartovného či tomboly poputujú pre OZ Svetielko nádeje, ktoré pomáha deťom a mladistvým s onkologickým alebo iným vážnym ochorením. „Nejde sa o súťažné preteky, ale o spoločný pochod, nesúci v sebe odkaz v transformácii výdaja dobrej energie, smerujúcej k detským onkologickým pacientom,“ dodali organizátori.