Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Baníckom múzeu v Rožňave predstavia autorskú výstavu J. Kušnierovej

Na archívnej snímke Banícke múzeum v Rožňave. Foto: TASR František Iván

V uplynulých dvoch desaťročiach ide v poradí o ôsmu autorskú výstavu betliarskej rodáčky.

Rožňava 21. novembra (TASR) – V Galérii Baníckeho múzea v Rožňave vystavia diela výtvarníčky Jany Kušnierovej. Ako TASR informoval manažér múzea Róbert Šimko, v uplynulých dvoch desaťročiach ide v poradí o ôsmu autorskú výstavu betliarskej rodáčky.

Sme radi, že v našej galérii máme tú česť vystaviť diela domáceho umelca. Najviac nás teší, že na obrazoch verejnosť uvidí miesta aj veci, ktoré dobre pozná aj zo svojho okolia, zachytené však budú v novom a inom svetle,“ uviedol riaditeľ múzea Pavol Lackanič.

Výstava s názvom Obrazy môjho života bude návštevníkom prístupná od piatka (26. 11.) do konca januára 2022. Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok (25. 11.) o 16.00 h, vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu je však vstup možný len pre pozvaných hostí.

Na výstave si návštevníci budú môcť pozrieť moje najmilšie témy, na ktorých pracujem celý život. Sú to obrazy z môjho obľúbeného betliarskeho parku, ako aj rožňavské zátišia alebo obrazy z môjho života,“ dodala autorka výstavy a dlhoročná vedúca výtvarného odboru Základnej umeleckej školy v Rožňave Jana Kušnierová.