Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Bánovciach nad Bebravou sídlisko Dubnička zastupuje nový poslanec

Ilustračná fotka Foto: FOTO TASR - Alexandra Moštková

Doterajšiemu členovi mestského zastupiteľstva (MsZ) Jozefovi Farkašovi pre zmenu trvalého bydliska totiž zanikol mandát, nahradil ho Peter Bulík.

Bánovce nad Bebravou 22. septembra (TASR) - Volebný obvod sídliska Dubnička v Bánovciach nad Bebravou začal zastupovať nový mestský poslanec. Doterajšiemu členovi mestského zastupiteľstva (MsZ) Jozefovi Farkašovi pre zmenu trvalého bydliska totiž zanikol mandát, nahradil ho Peter Bulík. Nový poslanec zložil sľub na rokovaní v stredu (21. 9.).

"Farkaš pôsobil v bánovskom MsZ tri volebné obdobia, v polovici augusta však zmenil trvalé bydlisko, čím mu v zmysle zákona zanikol mandát," informovala na rokovaní primátorka Rudolfa Novotná.

Mesto oslovilo ďalších dvoch náhradníkov na post poslanca, tí sa však mandátu vzdali. Tretím v poradí v zmysle výsledkov komunálnych volieb z novembra 2018 je Bulík. Ten už ako poslanec MsZ v Bánovciach nad Bebravou v minulosti pôsobil, a to nepretržite od roku 1990. V minulom volebnom období bol aj zástupcom primátora. Z postu odišiel po vzájomnej dohode s vtedajším primátorom Mariánom Chovancom.