Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V dvoch bánovských škôlkach pribudli športové a hracie prvky

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

V MŠ na Ulici 9. mája pribudla šmykľavka, z dotácie samospráva zakúpila i basketbalový kôš, ďalšie športové a herné pomôcky a exteriérové tabule na kreslenie.

Bánovce nad Bebravou 29. novembra (TASR) - Deti z dvojice materských škôl (MŠ) v Bánovciach nad Bebravou môžu využívať nové športové a hracie prvky. Ich výstavbu v areáloch škôl zabezpečila samospráva z Participatívneho-komunitného rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

Bánovská samospráva získala pre MŠ 4400 eur. "Časti areálov škôlok sa tak premenili na pohybové záhradné centrum, kde deti nájdu vhodné podnety na pohybové i tvorivé hry, športové vyžitie či relax," uviedla radnica.

V MŠ na Ulici 9. mája pribudla šmykľavka, z dotácie samospráva zakúpila i basketbalový kôš, ďalšie športové a herné pomôcky a exteriérové tabule na kreslenie. Prostredie dotvorila výsadba zelene v podobe tují a trvaliek.

Do MŠ na ul. Komenského obstaralo mesto nové ihriskové prvky – strunové hojdačky a ďalšie športovo-herné vybavenie. "Deti môžu poznávať rastliny v novej skalke a súčasťou areálu je aj relaxačná zóna s lavičkami a stolíkom, ktorá bude určená na edukačné aktivity na čerstvom vzduchu aj na voľnočasové aktivity s rodičmi," dodala radnica.