Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Regióny

V Bánovskom okrese odhalili deväť vodičov pod vplyvom alkoholu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Kontrolu policajti zamerali najmä na dodržiavanie povinností vodičov motorových i nemotorových vozidiel a ich vedenie pod vplyvom alkoholických nápojov či iných omamných a psychotropných látok.

Bánovce nad Bebravou 2. augusta (TASR) - Policajti odhalili uplynulý týždeň v okrese Bánovce nad Bebravou počas zvýšeného výkonu služby deviatich vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu. Jeden z účastníkov v cestnej premávke bol pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Trenčianska krajská polícia o tom v utorok informovala na sociálnej sieti.

Kontrolu policajti zamerali najmä na dodržiavanie povinností vodičov motorových i nemotorových vozidiel a ich vedenie pod vplyvom alkoholických nápojov či iných omamných a psychotropných látok. "V rámci tejto činnosti skontrolovali celkovo 423 motorových i nemotorových vozidiel, v 104 prípadoch zistili rôznorodé porušenie pravidiel v cestnej premávke, ktoré vyriešili uložením blokovej pokuty," uviedli policajti.

U deviatich účastníkov v cestnej premávke hliadky zistili vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu nad zákonom povolenú hodnotu a u jedného účastníka v cestnej premávke i vedenie vozidla pod vplyvom omamných a psychotropných látok.

Polícia v Bánovciach nad Bebravou sa v rámci zvýšeného výkonu služby bude naďalej zameriavať nielen na nemotorových účastníkov v cestnej premávke, a to na cyklistov a požívanie alkoholických nápojov, ale neustále i na vodičov motorových vozidiel. "Upozorňujeme, že i zostatková hodnota alkoholických nápojov v dychu vodičov motorových i nemotorových vozidiel môže byť v určených hodnotových prípadoch kvalifikovaná ako priestupok na úseku bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke. Môžu byť splnené i podmienky na zadržanie vodičského preukazu," dodali policajti.