Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici bude Festival Zeme,ponúkne environmentálne aktivity

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia.

Banská Bystrica 24. mája (TASR) – Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) organizuje vo štvrtok (25. 5.) v Banskej Bystrici podujatie Festival Zeme, ktorý sa koná pri príležitosti blížiaceho sa Svetového dňa životného prostredia (5. 6.). TASR o tom informovala hovorkyňa SAŽP Michaela Pšenáková.

"Festival Zeme má ambíciu vzdelávať v environmentálnej oblasti všetky vekové kategórie a vzbudzovať v nich záujem o životné prostredie. Podujatie sa v Banskej Bystrici uskutoční už po tretíkrát. Pre návštevníkov je počas celého dňa pripravený zaujímavý program, v ktorom nebudú chýbať environmentálne aktivity realizované zábavnou a hravou formou," uviedla Pšenáková.

V mestskom parku od 9.00 do 15.00 h sa záujemcovia naučia napríklad určovať druhy vtákov podľa hlasu a vzhľadu, minerály podľa fyzikálnych vlastností, dozvedia sa viac o tom, ako správne triediť odpad, o zmene klímy a pripravené sú aj rôzne aktivity o ovzduší, jeho znečistení, zábavné hry, kvízy a úlohy.

Festival Zeme organizuje SAŽP v spolupráci s ďalšími rezortnými organizáciami ministerstva životného prostredia, ako i neziskovými organizáciami, pôsobiacimi v banskobystrickom regióne.