Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici prišlo na testy vyše 29.000 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Z otestovaných bolo pozitívnych celkovo 182 občanov, čo predstavuje mieru pozitivity 0,63 percenta.

Banská Bystrica 25. januára (TASR) - Na víkendové skríningové testovanie na ochorenie COVID-19 v Banskej Bystrici prišlo 29.053 ľudí. Z otestovaných bolo pozitívnych celkovo 182 občanov, čo predstavuje mieru pozitivity 0,63 percenta. K dispozícii mali 55 odberných miest zriadených mestom. Informoval o tom v nedeľu večer banskobystrický magistrát.

Hoci v nedeľu prišlo na testovanie o čosi menej obyvateľov (12.691) než v sobotu 23. januára (16.362), pozitívnych bolo viac - 104 ľudí. V sobotu ich bolo 78.

"Ďakujem každému, kto sa správa zodpovedne, prišiel sa dať otestovať a v opatrnosti nepoľavuje aj napriek tomu, že má v rukách negatívny výsledok. Online rezervačný systém sa osvedčil aj pri vyššom počte záujemcov a obyvatelia ani návštevníci z iných obcí či miest nemuseli čakať v dlhých radoch," konštatoval na sociálnej sieti primátor Ján Nosko.

Podľa viceprimátora Jakuba Gajdošíka sa k týmto údajom ešte pripočítajú čísla z obcí a permanentných odberných miest, následne sa vyhotoví finálny sumár za celý okres Banská Bystrica, ktorý ukáže, či sa testovanie pod Urpínom o týždeň zopakuje alebo nie.