Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici sa začína komunitné testovanie pre zamestnancov

Na archívnej snímke odberné miesto v areáli Základnej školy na Okružnej ulici v Banskej Bystrici 8. novembra 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Mesto chce takto ochrániť svojich obyvateľov a pomôcť k zlepšeniu súčasnej pandemickej situácie v Banskobystrickom okrese.

Banská Bystrica 16. januára (TASR) – Mesto pod Urpínom v spolupráci s Okresným úradom Banská Bystrica organizuje počas tohto víkendu od 8.00 h do 18.00 h dobrovoľné komunitné testovanie na ochorenie COVID-19. Toto cielené testovanie odsúhlasila na svojom štvrtkovom (14. 1.) zasadnutí Bezpečnostná rada okresu Banská Bystrica.

Hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková zdôraznila, že dobrovoľné testovanie je určené pre pracujúcich, ktorí majú trvalý pobyt alebo miesto výkonu práce v okrese Banská Bystrica a zároveň majú potvrdenie od zamestnávateľa, v ktorom je uvedené, že nemôžu pracovať z domu. Mesto chce takto ochrániť svojich obyvateľov a pomôcť k zlepšeniu súčasnej pandemickej situácie v Banskobystrickom okrese.

Záujem prejavili zamestnávatelia ako Slovenská pošta, Banskobystrický pivovar, Slovenská agentúra životného prostredia a ďalší.