Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici ukončili údržbu bežkárskych tratí v okolí mesta

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou z veľkej časti financuje mesto Banská Bystrica a prispieva tiež Banskobystrický samosprávny kraj.

Banská Bystrica 21. novembra (TASR) – Po Starohorských vrchoch ukončili Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica údržbu bežkárskych tratí aj v Kremnických vrchoch. Informovala o tom samospráva na sociálnej sieti.

V prvej polovici novembra sa ZAaRES zameral na údržbu tratí na Hostinec, na tajovskej a kordíckej zvážnici. Pracovníci mestskej organizácie vypílili náletové dreviny i konáre zasahujúce do tratí, zbierali skaly a traktorom kosili okraje lesných ciest. "V jesennom období dala ťažba dreva poriadne zabrať viacerým úsekom zvážnic. Pri ich úprave napomáhali aj zamestnanci štátneho podniku Lesy SR," konštatovalo mesto.

K údržbe na spoločných úsekoch južného okruhu a kordíckej zvážnice prispeli brigádami aj združenia Kordícky Hrebenák a Cyklo-Sante Kremnica. Údržbu bežkárskych tratí pred zimnou sezónou z veľkej časti financuje mesto Banská Bystrica a prispieva tiež Banskobystrický samosprávny kraj.

"Trate v okolí nášho mesta sú už pripravené. Stačí, aby nasnežilo a bežkári si prídu na svoje," dodala samospráva.