Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Banskej Bystrici vystavili návrhy obyvateľov na vylepšenie mesta

Banská Bystrica. Foto: TASR - Lukáš Mužla

Združenie Víkendové zorganizovalo tento projekt podľa vzoru projektu Mestské zásahy.

Banská Bystrica 20. septembra (TASR) – Výstavu projektov Banskobystričanov zameraných na vylepšenie svojho mesta pod názvom Banskobystrické zásahy 2022 otvorili v týchto dňoch na letnej terase džezového klubu v Banskej Bystrici. TASR o tom informovali organizátori z občianskeho združenia Víkendové.

Celkovo prišlo organizátorom osem návrhov. "Napríklad dvaja architekti sa vo svojich návrhoch zaoberali zeleňou medzi dopravnými stavbami v meste. Návrh jedného z 'nearchitektov' ponúkol napríklad nekonvenčný nápad na ozvučenie jedného z banskobystrických mostov," uviedlo k návrhom združenie.

Združenie Víkendové zorganizovalo tento projekt podľa vzoru projektu Mestské zásahy. Prvé kolo podobného projektu sa zrealizovalo v Banskej Bystrici v roku 2009 pod názvom Re:Present BB. Na projekte sa vtedy zúčastnilo 25 návrhov na vylepšenie mesta.

"Po 13 rokoch sa teda traja architekti rozhodli pre zopakovanie námetu a ponúkli priestor na nápady na vylepšenie mesta, a to nie iba pre architektov. Na projekte sa teraz mohol zúčastniť ktokoľvek," uviedli organizátori.