Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Regióny

V Banskej Štiavnici pokračujú práce na obnove historickej radnice

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Na komplexnú rekonštrukciu historickej radnice, v ktorej sídli mestský úrad, získalo mesto dotáciu 800.000 eur z ministerstva kultúry.

Banská Štiavnica 16. mája (TASR) - V Banskej Štiavnici pokračujú práce na komplexnej rekonštrukcii budovy historickej radnice. Miestna samospráva informovala, že aktuálne sa pracuje na sanácii vlhkosti priestorov, v ktorých pred obnovou sídlila mestská polícia.

"Podarilo sa odstrániť príčinu zavĺhania a sadania severovýchodného nárožia, obnovujú sa sociálne zariadenia," priblížilo mesto. Východnú a južnú fasádu budovy pokrylo lešenie s ochrannou sieťou až po radnú vežu, kde prebieha obnova fasády.

Práce sa aktuálne zameriavajú aj na reštaurovanie kovových vnútorných okeníc a vonkajších dverníc. "Doteraz najpôsobivejším výsledkom obnovy sú zreštaurované omietky a maľby v kanceláriách," uviedla radnica.

Na komplexnú rekonštrukciu historickej radnice, v ktorej sídli mestský úrad, získalo mesto dotáciu 800.000 eur z ministerstva kultúry. Celkové finančné náklady na rekonštrukciu sú vo výške 1,31 milióna eur, spolufinancovanie z Ministerstva financií SR predstavuje 135.000 eur a 227.311 eur tvorí vlastné spolufinancovanie. Rekonštrukcia historickej radnice v Banskej Štiavnici bude prebiehať do konca roka.