Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji evidujú od začiatku roka 251 opitých vodičov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Viac ako jedno promile nafúkalo 45 vodičov. Všetkým bolo vznesené obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, uvádza polícia.

Zvolen 2. marca (TASR) - Od začiatku tohto roka policajti v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) evidujú už 251 prípadov, keď vodiči motorových a nemotorových vozidiel jazdili pod vplyvom alkoholu. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Viac ako jedno promile nafúkalo 45 vodičov. Všetkým bolo vznesené obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uvádza polícia.

Menej ako promile nafúkalo 82 vodičov, čím sa dopustili priestupku v cestnej premávke. Ostatní previnilci boli cyklisti.

Jeden z posledných prípadov sa stal v utorok (28. 2.) vo Fiľakove na Ulici SNP, kde policajná hliadka zastavila 57-ročného vodiča, ktorý nafúkal 0,94 mg/l, čo je v prepočte 1,96 promile alkoholu. Muža obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Vodičovi bola obmedzená osobná sloboda, umiestnený bol do cely a vyšetrovanie bude ukončené v tzv. superrýchlom konaní," doplnila polícia.