Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji prichytili 5 opitých vodičov priemerne za deň

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Celkom takto riešili už viac ako 350 prípadov.

Banská Bystrica 15. marca (TASR) – V priemere takmer piatich opitých vodičov alebo cyklistov za deň zastavili pri kontrolách od začiatku tohto roku policajti v Banskobystrickom kraji. Celkom takto riešili už viac ako 350 prípadov. Informuje o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

Jeden z posledných prípadov sa stal v utorok (14. 3.) popoludní vo Zvolene, keď policajti zastavili 35-ročného vodiča z Tŕnia na Novozámockej ulici. "Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške, pričom mu bola nameraná hodnota 0,65 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,35 promile," informuje polícia.

V nedeľu (12. 3.) vo večerných hodinách zase policajná hliadka na ceste v Brezne zastavila osobné auto a 58-ročného vodiča z Valaskej pri kontrole podrobila dychovej skúške. "Pri prvej skúške prístroj nameral hodnotu 1,33 mg/l alkoholu v dychu (2,77 promile) a po vykonaní opätovnej dychovej skúšky mu bola nameraná hodnota 1,46 mg/l alkoholu v dychu (3,04 promile)," uvádza polícia.

Od začiatku roka takto prichytila 68 opitých vodičov, ktorí nafúkali viac ako jedno promile a obvinila ich z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ďalších 98 vodičov s menej ako jedno promile sa dopustilo priestupku v cestnej premávke. Ostatní kontrolovaní boli nemotoroví účastníci.