Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Doplňujúce voľby sa v Banskobystrickom kraji konajú v štyroch obciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvatelia budú môcť k volebným urnám prichádzať do 22.00 h.

Banská Bystrica 19. marca (TASR) – V Banskobystrickom kraji sa sobotné doplňujúce voľby konajú v štyroch obciach. V Mokrej Lúke v okrese Revúca, v Seľanoch v okrese Veľký Krtíš a v Selciach v okrese Poltár si obyvatelia volia nových starostov, na Horehroní v obci Braväcovo zas poslanca obecného zastupiteľstva.

Volebné miestnosti sa vo všetkých obciach otvorili načas o 7.00 h a priebeh volieb je bezproblémový. Obyvatelia budú môcť k volebným urnám prichádzať do 22.00 h.

"Účasť je zatiaľ nižšia, ľudia väčšinou chodia až k večeru," uviedla pre TASR zapisovateľka miestnej volebnej komisie v obci Mokrá Lúka Henrieta Ďurčová. V obci s vyše 500 obyvateľmi si nového starostu vyberajú spomedzi trojice nezávislých kandidátov. O post vo vedení obce tu prejavili záujem Štefánia Dachová, Juraj Gallo a Anna Kubusová.

Bezproblémový priebeh volieb je i v obciach Seľany a Selce, v oboch sa o kreslo starostu uchádza len jeden kandidát. V Seľanoch je to Jozef Gemer a v Selciach Martin Bodnár. Jediného kandidáta na poslanca obecného zastupiteľstva majú i v obci Braväcovo v okrese Brezno, kde kandiduje Michal Michelčík. "Ľudia chodia priebežne, účasť je ale zatiaľ slabšia," prezradila zapisovateľka miestnej volebnej komisie Mária Ľuptáková.