Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V banskoštiavnickom Svetre ušijú denne približne 2000 ochranných rúšok

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Šitiu rúšok sa vo firme venuje osem ľudí, celkovo má firma približne 60 zamestnancov.

Banská Štiavnica 5. apríla (TASR) - Na aktuálnu mimoriadnu situáciu zareagovala aj banskoštiavnická spoločnosť Svetro, ktorá sa orientuje na šitie pletenín. Okrem svojej vlastnej výroby sa v týchto dňoch zamerala aj na šitie ochranných rúšok.

"Aktuálne je firma tak na 70 percent vyťažená z dodávok, ktoré nám chodia normálne od našich zákazníkov z Nemecka. Našťastie, doprava funguje a každý týždeň môže tovar od nás odísť a každý týždeň nám aj pošlú tovar na výrobu," priblížila konateľka spoločnosti Ľudmila Blašková.

Firma tak mohla reagovať na väčšie objednávky ochranných rúšok, ktoré prišli od mesta Banská Štiavnica, Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), jednej z bratislavských mestských častí, ale aj viacerých miestnych firiem. Šitiu rúšok sa vo firme venuje osem ľudí, denne vyprodukujú priemerne 2000 kusov. Celkovo má firma približne 60 zamestnancov.

"Takisto sme veľa rúšok dali ľuďom zdarma, tiež sme dali rúška do domova dôchodcov či Slovenskému Červenému krížu," poznamenala Blašková s tým, že prispela rúškami aj mestu či BBSK. "Pripojili sme sa teraz k tým firmám, ktoré majú objednávky od štátu," dodala konateľka spoločnosti.

Firma tak podľa Blaškovej aj napriek mimoriadnej situácii funguje za normálnych podmienok. Zaviedla tiež viaceré špeciálne opatrenia, ktoré súvisia s minimalizáciou rizika nákazy novým koronavírusom, ako napríklad dezinfekciu priestorov. Keďže sa od začiatku apríla menili cestovné poriadky, situáciu zamestnancom skomplikovalo akurát sťažené dochádzanie.