Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Bardejove dokončili druhú etapu obnovy skejtparku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Frekventovaná oblasť pri rieke Topľa je vhodným miestom na poskytnutie priestoru na realizáciu športových aktivít, pohybu, oddychu návštevníkov z iných miest a regiónov.

Bardejov 9. septembra (TASR) - Druhú etapu obnovy skejtparku dokončila v uplynulých dňoch na Toplianskej ulici v Bardejove Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov. Podporila ju sumou 5900 eur. Ako TASR informoval riaditeľ OOCR Šariš - Bardejov Radomír Jančošek, cieľom investície bola obnova skejtzóny, ktorá bude slúžiť návštevníkom z regiónu Šariš. Dôležité je podľa jeho slov aj plynulé spojenie s Pumptrackom - Bike parkom, ktorý je tam vybudovaný.

"Frekventovaná oblasť pri rieke Topľa je vhodným miestom na poskytnutie priestoru na realizáciu športových aktivít, pohybu, oddychu návštevníkov z iných miest a regiónov. Ide o vyhľadávané miesto, ktoré lákalo a láka svojou vybavenosťou miestnych i cezpoľných, turistov a návštevníkov z celého regiónu. V minulosti sa tu konali aj medzinárodne súťaže. V rámci obnovy infraštruktúry bolo potrebné opraviť opotrebované lavičky a niektoré prvky skejtzóny - prekážky a rampy. Skejtpark je určený pre skejterov, bikerov a kolobežkárov," uviedol Jančošek.

Oprava zničených a poškodených objektov, výmena a obnova znehodnotených materiálov, schátraných značení a zanedbaných úsekov si vyžiadala rozdelenie prác na dve etapy a jej úplné dokončenie trvalo dva roky.

"Súčasťou druhej etapy obnovy skejtparku bolo osadenie nových betónových streetových rámp, ktorými boli nahradené už nefunkčné, drevené rampy. Okrem toho sme areál vybavili smetnými košmi, nádobami na separovaný zber, náradím na upratovanie a stieranie vody po daždi. Chceme priviesť deti, mládež, dospelých k aktívnemu pohybu, prípadne aj vychovávať nové športové talenty. Začiatkom sezóny 2023 plánujeme usporiadať Urban festival a súťaže ako napríklad Slovak Scooter Cup, ktorý by viac zviditeľnil naše aktivity v regióne," doplnil Jančošek s tým, že v rovnakej lokalite bol v máji vybudovaný Pumptrack – Bike park.

"Pumptracková - Bike park dráha je nový druh dráhy, kde jazdci na bicykli, korčuliach, kolobežkách alebo skejtbordoch, pomocou pohybov hore-dolu na dráhe 'pumpujú' a tým namiesto šliapania do pedálov poháňajú kolesá," vysvetlil Jančošek.