Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji stúpol počet chrípkových ochorení

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Najvyššiu chorobnosť na CHPO hlásili lekári v okrese Poltár.

Banská Bystrica 26. septembra (TASR) – V tomto týždni zaznamenali v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) 4093 akútnych respiračných ochorení (ARO), čo predstavuje chorobnosť cez 1166 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov. Oproti minulému týždňu je výskyt ARO vyšší takmer o 60 percent. Najvyššia chorobnosť bola v okrese Banská Bystrica, najnižšia v okrese Veľký Krtíš. Informuje o tom webová stránka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici.

Podľa nej z celkového počtu ARO bolo hlásených 241 chrípke podobných ochorení (CHPO), čo predstavuje chorobnosť skoro 69 prípadov na 100.000 ľudí. Oproti minulému týždňu je výskyt trojnásobne vyšší. Najvyššiu chorobnosť na CHPO hlásili lekári v okrese Poltár, najnižšiu až nulovú v okresoch Banská Štiavnica, Krupina, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

V 38. kalendárnom týždni bolo v BBSK hlásených 5835 ochorení na COVID-19. Za okres Banská Bystrica je vykázaných 79 ochorení, 73 prípadov diagnostikovaných PCR testom a šesť AG testom. Za okres Brezno 30 ochorení, 22 prípadov diagnostikovaných PCR testom a osem AG testom,“ uvádza web banskobystrického RÚVZ.