Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

V Banskobystrickom kraji stúpla chorobnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/DPA

RÚVZ celkovo zaznamenal 3991 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 1335,33 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, najviac v okrese Zvolen, najmenej v okrese Krupina.

Banská Bystrica 21. mája (TASR) - Chorobnosť na akútne respiračné ochorenia (ARO) a chrípku i jej podobné ochorenia (CHPO) v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) uplynulý týždeň stúpla. V porovnaní s 19. kalendárnym týždňom je výskyt CHPO vyšší o viac než šesť percent. Informovala o tom na webe Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici regionálna hygienička Zora Kľocová Adamčáková.

RÚVZ celkovo zaznamenal 3991 prípadov ARO, čo predstavuje chorobnosť 1335,33 na 100.000 osôb v starostlivosti hlásiacich lekárov, najviac v okrese Zvolen, najmenej v okrese Krupina. Z toho bolo chrípke podobných 375 ochorení, čo je chorobnosť 125,47 na 100.000 ľudí, najvyššiu mal okres Rimavská Sobota. Najčastejšie boli choré deti do piatich rokov veku.

Z dôvodu zvýšeného výskytu respiračných ochorení platí v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici zákaz návštev na vybraných lôžkových oddeleniach. Ide o hematologické oddelenie a hematologickú jednotku intenzívnej starostlivosti. Nemocnica o tom informovala v utorok na sociálnej sieti s tým, že žiada príbuzných, aby rešpektovali toto nariadenie.