Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Slnečnicové semiačka spôsobili požiar sušičky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Predbežná príčina vzniku požiaru bola stanovená ako technická porucha, ktorá spôsobila škodu na majetku v hodnote 5000 eur.

Blahovo 14. októbra (TASR) - Požiar sušičky, v ktorej sa nachádzali slnečnicové semiačka, likvidovali hasiči v stredu (13. 10.) v nočných hodinách v areáli poľnohospodárskeho družstva v obci Blahová v okrese Dunajská Streda. Predbežná príčina vzniku požiaru bola stanovená ako technická porucha, ktorá spôsobila škodu na majetku v hodnote 5000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová.

"Do príchodu hasičských jednotiek z Dunajskej Stredy, Šamorína a dobrovoľníkov z obce Lehnice sa zamestnancom spoločnosti podarilo vypustiť obsah sušičky. Príslušníci pomocou vysokotlakového prúdu uhasili povrch vrstvy semien, ktoré sa nachádzala pod sušičkou, a lopatami ich odnášali na voľné priestranstvo. Zamestnanci slnečnicu potom pomocou nakladača odvážali na likvidáciu. Počas prenášania vznikali v kope slnečnice skryté ohniská, ktoré hasili vysokotlakovým prúdom," doplnila hovorkyňa.