Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V Bratislave budú Dni majstrov Ústredia ľudovej umeleckej výroby

Na archívnej snímke 27. ročník festivalu Dni majstrov ÚĽUV v uliciach Starého Mesta Bratislavy 2. septembra 2017.. Foto: TASR/Dano Veselský

Na Hviezdoslavovom námestí bude pre návštevníkov pripravený jarmok remeselných výrobkov.

Bratislava 3. septembra (TASR) – V bratislavskom Starom Meste sa počas víkendu (3. - 4. 9.) uskutoční 32. ročník podujatia Dni majstrov Ústredia ľudovej umeleckej výroby (ÚĽUV). Hlavnou témou tohtoročného festivalu je drevo a v rámci neho kyjatická hračka, zapísaná nedávno do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska. TASR o tom informovala Alena Pastorková z ÚĽUV.

Na Hviezdoslavovom námestí bude pre návštevníkov pripravený jarmok remeselných výrobkov, spojený bude s prevádzaním tradičných remeselných techník viac ako stovkou najlepších majstrov z celého Slovenska. "Pre deti je v čase od 11.00 do 18.00 h pripravená obľúbená Škola remesiel ÚĽUV, kde si budú môcť deti tak ako po iné roky vlastnoručne zhotoviť remeselný výrobok z hliny, drôtu, textilu, dreva či maľovaním na sklo," priblížila Pastorková. Súčasťou tohto priestoru bude aj oddychovo-herná zóna.

V altánku na Hviezdoslavovom námestí čaká na návštevníkov kultúrny program. Predstavia sa tu rôzne folklórne zoskupenia, inštrumentalisti, ale aj ľudia, ktorí stoja za značkou ÚĽUV. "Festival Dni majstrov ÚĽUV dokladá zmysluplnosť úsilia našej inštitúcie pri zachovávaní a ďalšom rozvíjaní tradičných remesiel a ľudovej umeleckej výroby," dodala generálna riaditeľka ÚĽUV-u Eva Ševčíková.