Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

VIDEO: V Bratislave narazilo auto do zastávky, hlásia viaceré obete

Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Na snímke príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahujú pri dopravnej nehode na Zochovej ulici 2. októbra 2022 v Bratislave. Foto: TASR/Pavol Zachar

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí.


Bratislava 2. októbra (TASR) - Na bratislavskej Zochovej ulici narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy (MHD). Nehoda si podľa doterajších informácií vyžiadala piatich mŕtvych a desať vážne zranených. Na sociálnej sieti o tom informovala starostka bratislavského Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

"Staromestská ulica dnes platí za aroganciu tú najvyššiu cenu. Zatiaľ päť obetí a desať mladých ľudí v kritickom stave je daň za omamné látky - alkohol a neprimeranú jazdu," uviedla. Rodinám obetí vyjadrila sústrasť.

"Podľa doterajších informácii vodič osobného motorového vozidla narazil do zastávky MHD, na ktorej sa v tom čase nachádzalo viacero osôb," uviedli policajti. Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) priblížilo, že po príchode na miesto udalosti museli vyslobodzovať osoby z vozidla aj spod vozidla.

Na mieste zasahujú všetky záchranárske zložky. "Na mieste aktuálne vykonávame potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, poskytneme bližšie informácie," doplnila polícia.

Dopravu po Staromestskej ulici smerom na Most SNP uzavreli

Doprava po Staromestskej ulici v Bratislave smerom na Most SNP je po tragickej nehode úplne uzavretá. Linky mestskej hromadnej dopravy odklonili cez Námestie SNP a Rázusovo nábrežie. Na sociálnej sieti o tom informoval bratislavský primátor Matúš Vallo.
Na snímke obhliadka miesta činu dopravnej nehody, uprostred prekryté telo obete v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

"Ťažko sa mi hľadajú slová na tragickú udalosť, ktorá sa stala neskoro večer na Zochovej ulici," uviedol Vallo s tým, že vodič osobného auta bol údajne pod vplyvom alkoholu. Vyjadril úprimnú sústrasť rodinám.
Na snímke auto, ktoré narazilo do zastávky MHD na Zochovej ulici v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Polícia žiada svedkov o pomoc

Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy o pomoc. Ak ju niekto videl a má informácie, ktoré pomôžu pri vyšetrovaní, môže sa prihlásiť na bezplatnom čísle polície 158. Taktiež môže políciu kontaktovať cez súkromnú správu na sociálnej sieti Facebook na stránke Polícia SR Bratislavský kraj.
Na snímke auto, ktoré narazilo do zastávky MHD na Zochovej ulici, vpravo pekryté telo obete nehody v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

B. Kollár vyjadril ľútosť nad tragédiou v Bratislave

Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým a rodinám obetí po nedeľnej (2. 10.) tragédii v Bratislave. Zraneným zaželal skoré uzdravenie.

"S hrôzou a zdesením som prijal túto správu. Opitý vodič vrazil do zastávky plnej ľudí. Musíme mať nulovú toleranciu k alkoholu za volantom," vyhlásil na sociálnej sieti.

Šéf parlamentu vyjadril presvedčenie, že vodič nevyviazne len s podmienkou. "Zničil jednou nezodpovednosťou veľa osudov rodín," skonštatoval.
Na snímke policajtky na mieste dopravnej nehody na Zochovej ulici v pondelok 3. októbra 2022 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavol Zachar