Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

V Bratislave ocenia ôsmykrát dobrovoľníkov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Verejnosť môže posielať nominácie v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom samosprávnom kraji či zahraničí.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) ocení Srdcom na dlani už ôsmykrát dobrovoľníkov v Bratislavskom kraji. Za nezištnú pomoc môžu byť ocenení nielen samotní dobrovoľníci, ale aj ich koordinátori či projekty. Nominácie v siedmich kategóriách prijíma do 2. novembra. TASR o tom informovala Michaela Bagalová z BDC.

"Dobrovoľníkmi sú často bežní ľudia, ktorí nevnímajú svoju pomoc ako hodnú ocenenia, preto si vážime, ak nám nomináciu zašle organizácia, ktorej pomáhajú, kolegovia z práce alebo aj susedia, ktorí vedia, že v ich blízkosti niekto daruje svoj čas bez nároku na odmenu," konštatuje Bagalová.

Verejnosť môže posielať nominácie v kategórii dobrovoľník pomáhajúci v Bratislavskom samosprávnom kraji či zahraničí. Rovnako tak v kategórii koordinátor dobrovoľníkov, dobrovoľnícka skupina či dobrovoľnícky projekt alebo program. Posielať nominácie je možné aj v kategórii podpora dobrovoľníctva a dlhodobá dobrovoľnícka pomoc.

O udelení ocenenia rozhodne päťčlenná nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených dobrovoľníkov a predstaviteľov organizácií podporujúcich dobrovoľníctvo. Ocenenia budú udelené 28. novembra v Starej tržnici v Bratislave.

Srdce na dlani udeľuje BDC pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov (5. 12.) a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov (5. 11.). Najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov postúpia na národné oceňovanie Dobrovoľník roka 2023.