Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Bratislave odhalia pamätnú tabuľu Františkovi Srnovi

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Palkovič

Pamätnú tabuľu osadia na mieste, kde Srna 6. októbra 1973 počas medzinárodných motocyklových pretekov Slavínsky okruh vo veku 41 rokov tragicky havaroval.

Bratislava 11. mája (TASR) - Pri príležitosti 45. výročia tragického úmrtia jednej z najväčších osobností histórie československého motocyklového športu Františka Srnu, bude v nedeľu 13. mája 2018 o 11.00 hod. odhalená pamätná tabuľa tomuto pretekárovi.

Pamätnú tabuľu osadia na mieste, kde Srna 6. októbra 1973 počas medzinárodných motocyklových pretekov "Slavínsky okruh" vo veku 41 rokov tragicky havaroval. Podľa spravodajského portálu ŠK CPM SMF Moto-Cup.sk za osadením pamätnej tabule stoja pamätníci a kamaráti na čele s pánom Tiborom Strakom starším a Františkom a Mariánom Kročkovcami, ktorí na pietnu spomienku na vynikajúceho pretekára touto cestou pozývajú aj ďalších pamätníkov a fanúšikov, aby si zaspomínali a vzdali hold tejto výnimočnej osobnosti slovenskej motoristickej histórie.

Podujatie sa uskutoční na Tomášikovej ulici v smere od Trnavskej cesty na začiatku areálu prírodného kúpaliska Kuchajda, kde bude pamätná tabuľa umiestnená.