Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Bratislave otvorili kníhkupectvo, má byť aj spoločenským strediskom

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Štefan Puškáš

Čitatelia kníhkupectvo nájdu v bratislavskej Karlovej Vsi.

Bratislava 28. novembra (TASR) - Vydavateľstvo DAJAMA, ktoré roky vydáva najstarší kontinuálne vydávaný slovenský časopis Krásy Slovenska, otvorilo v pondelok (25. 11.) vlastné kníhkupectvo. Čitatelia ho nájdu v bratislavskej Karlovej Vsi.

Vydavateľstvo je zamerané na propagáciu a popularizáciu prírodných krás Slovenska, kultúrnych, umeleckých a historických pamiatok a podporu turizmu. V posledných dvoch desaťročiach sa okrem vydávania periodika Krásy Slovenska, ktoré v tomto roku završuje svoj 96. ročník, zameralo i na vydávanie samostatných obrazových a obrazovo-slovných publikácií s totožnou tematikou. Okrem kníh vydavateľstvo pripravuje a vydáva tiež rôzne spoločenské hry zamerané na šírenie poznatkov o Slovensku najmä medzi deťmi a mládežou a tiež súbory starých pohľadníc z našich miest.

Ako uviedol pre TASR predseda redakčnej rady vydavateľstva Daniel Kollár, nové kníhkupectvo v blízkosti internátu Družba v Karloveskom ramene 4 "chce byť nielen klasickým kníhkupectvom, výhradne zameraným na vydávanie len slovenských kníh od slovenských autorov, ale aj spoločenským strediskom pre rôzne kultúrne, literárne a iné spoločenské podujatia".